Tämä ohje on helppo ja nopea ja sopii varsinkin sellaisille kuville, jossa koko kuva-ala on joko liian tumma tai vaalea.

1657836.jpg
Avaa kuva kuvankäsittelyohjelmassa.

1657844.jpg
Monista taustataso vetämällä se Uusi Taso-kuvakkeen päälle,

1657850.jpg
tai vaihtoehtoisesti luo uusi säätötaso (näin kuvakoko pysyy pienempänä),  napsauta säätötasolla ok tekemättä mitään säätöjä.

1657965.jpg
Jos käytät tasoa, vaihda tason sekoitustilaksi Screen (Rasteri), kuva vaaleni kauttaaltaan, jos kuvasta tuli liian vaalea, pyyhi pehmeäreunaisella kumilla alempaa tasoa näkyviin. Mikäli kuva ei vaalentunut tarpeeksi, kopioi vaalennettu taso uudestaan, käytä kumia jälleen, jos vaaleni liikaa. Voit myös vähentää vaaleutta pienentämällä tason läpinäkyvyyttä.

1657907.jpg
Mikäli käytät säätötasoa, valitse tason sekoitustilaksi myös Screen (Rasteri), kuva vaaleni kauttaaltaan. Mikäli kuva ei vaalentunut tarpeeksi, kopioi tämä taso vetämällä se Uusi Taso-kuvakkeen päälle. Vaaleutta voit säädellä muuttamalla tason peittävyyttä tai maalaamalla mustalla pehmeäreunaisella siveltimellä vaaleutta pois (pienennä siveltimen peittävyyttä). Kuvassa on maalattu mustalla siveltimellä, jonka näet tasojen valkoisessa maskissa. Säätötason vaikutusta voit myös säätää pienemmäksi Fill (täyttö) valikosta.
Yhdistä tasot.

1657853.jpg
Valmis kuva

1657836.jpg
Alkuperäinen kuva

Kuvan tummentaminen

1657858.jpg
Kuvan tummentaminen tehdään samalla periaatteella, paitsi, että tasojen sekoitustilaksi valitaan Multiply (Kertova)