Laitanpa tähän vähän historian havinaa kuvan muodossa.


Tässä ns. Kerholanmäki joskus vuosisadan (1900) alussa. Tiet olivat aikamoisia "kynnöspeltoja" ja hevonen oli tuttu näky kylän raitilla. Kuvassa olevat neljä isointa rakennusta ovat edelleen tallella ja käytössä.

2071247.jpg
          Tässä näkymä samoilta paikoilta eilen.                                          Klick!

Oikealla oleva rakennus on valmistunut ed. kuvan jälkeen. Rakennus on Kerhola, jonka kumitehtaan patruuna rakennutti kerhotilaksi, sittemmin omistus siirtynyt kaupungille. Rakennuksessa pidetään erilaisia juhlia ja koulutustilaisuuksia sekä myyjäisiä.


Vasemmalla oleva rakennus on korjattu ja on toiminut jo yli 50 vuotta Keskustan päiväkotina. Kuvasta ei näy, mutta päiväkodista ylöspäin on kolme kerrostaloa ja sen jälkeen yläkuvassakin näkyvä talo, missä oli aiemmin pankki ja jossa nykyään on Molokin konttoritilat.

Yläkuvassa oikealla ylhäällä oleva rakennus Kotokavoli, toimii nykyään työväenopiston käsityöpajana, alempana oleva rakennus toimi silloin sairaalana, siinä on edelleenkin terveyskeskuksen toimintoja mm. puheterapeutin vastaanotto. Nämä rakennukset jäävät alakuvassa puiden ja Kerholan taakse piiloon.

Alakuvassa oikealla näkyvät punatiiliset rakennukset ovat nykyisen terveyskeskuksen rakennuksia.


Oi niitä aikoja, oi niitä aikoja ... ehkä ei sittenkään ihan joka asiassa ja -paikassa!