Museo oli vanhassa maalaistalossa, jossa on aikoinaan istuttu mm. käräjiä.
Museosta löytyi monta mielenkiintoista esinettä. Jotkut esineet liittyivät myös omaan sukuuni ja lapsuusmuistoihini.

1834393.jpg
Sieltä löytyi mm. mummulassa ollut makuuhuoneen peilikaappi. Tunnistimme kaapin siihen raapustetusta nimestä. Tarina kertoo, että tuolle pikku Greta-tytölle (isäni sisko) oltiin oltu aika kiukkuisia tuosta raapustuksesta. Museossa oli myös valokuvia mummusta ja papasta, sekä muutamista muistakin sukulaisistani.

1834312.jpg
Tällaisia kampoja myös minun pappani teki normaalin päivätyönsä lisäksi mummulan vintillä. Näitä me siskojeni ja  serkkujeni kanssa aina salaa kävimme vintillä katselemassa, sinne kun ei ollut lupa mennä terävien sahojen ym. koneiden takia.
Kammat tehtiin joko puusta tai eläinten sarvista. Sarvet pätkittiin sopivan mittaiseksi ja halkaistiin. Halkaistut sarvenpalat lämmitettiin, jolloin ne tulivat pehmeäksi ja sitten pehmeänä "mankeloitiin" ohueksi levyksi, sitten vielä kampoihin
sahattiin piikit  "piikkisahalla".  Vasemmalla olevat kammat ovat luukampoja, ne olivat vähän "parempia", kuin tavalliset puukammat.

1834311.jpg
Muutamia kahvimyllyjä löytyi hyllyltä ja sokerisaksiako nuo leikkurit ovat sitten ovat.

1834310.jpg
Tässä entisajan jääkaappi. Jäitä vaan yläpuolella olevaan peltilaatikkoon ja kylmää oli.

1834307.jpg
"Tapetit" joissain huoneissa olivat mielenkiintoiset. Seinät oli päällystetty savesta ja ruumenista ( puinnin yhteydessä puimakoneessa syntyvää kevyttä viljan jätettä) tehdyllä seoksella, kiinnitysaineena oli käytetty lehmän lantaa. Kun pinta oli kuivunut, siihen maalattiin sabluunoita käyttäen erilaisia kuvioita. Varmaankin oli ollut kiva haju huoneessa tapetoinnin jälkeen!