Joulu sitä sitten taas mennä jolkotteli!

Yhtään aurinkoista päivää ei ole täällä Nokialla ollut joulun jälkeen, joten kuvausreissuille ei ole juuri päässyt. Ei silti, enpä olisi paljon ehtinytkään.

Meillä on sisarieni kanssa ollut jo vuosia tapana kokoontua joulupäivänä joulukahville vuorotellen kunkin luokse perheinemme. Välillä, kun kaikki lapsetkin lapsineen ja tyttö-/poikaystävineen ehtii paikalle, meitä on aika iso porukka koolla. Äidin vielä eläessä, hän oli tietenkin mukana niin kauan kuin jaksoi.
Tänä vuonna kokoonnuimme nuorimman siskoni luona Huittisissa. Mukava tapaaminen taas kerran.

Tapanina kierrettiin miehen kanssa pieni lenkki Hämeenkyrössä, Nobel-kirjailija Frans Emil Sillanpään synnyinmaisemissa, sieltä pari kuvaa tuli talletettua.

F E Sillanpään syntymäkoti.
Talon takana olevassa notkossa on
kesäteatteri, jossa
viime kesänä esitettiin kirjailijan 1941 ilmestyneen "Elokuun" näyttämösovitus.Sillanpään nuoruuden koti.

Toisesta suunnasta.

2195636.jpg
Klik!
Panu Rajalan ja Katri Helenan rakennuttama talo, joka ei nykyisin ole heidän kummankaan omistuksessa.

2195640.jpg
Klik!
Hämeenkyrön kuuluisaa kulttuurimaisemaa.


Arki alkoikin sitten taas harmituksen vallassa.
Harrastuksen parissa kaikki tuntuu olevan meitä vastaan.

Nyt näyttää siltä, että joudumme todennäköisesti luopumaan luistelu-/kiekkokoulun pitämisestä, koska Nokian muut urheiluseurat ja Nokian kaupunki eivät anna
meille siihen vuoroa jäähallista.
Meillä on jo 90 lasta mukana tuossa "koulussa", heille tämä on ikävää. Ulkojäitäkään kun ei pahemmin ole, niin luistelumahdollisuus on aika vähissä.

Vaikka jäähalli on verorahoilla ylläpidetty laitos, sitä ei näemmä kuitenkaan kaikilla ole mahdollisuus käyttää.

Nokialla on vallalla ihan käsittämätön tilanne. Liikuntalautakunnan päätökset eivät päde kuin päivän, kun taas naapuriseura ja liikuntatoimenjohtaja tekevät uuden päätöksen, mihin ei lainkaan kuulla meitä. Päätös tietenkin on meille epäedullinen.

Ja mikä hauskinta, päätöksistä tiedottaa meille naapuriseuran "neuvottelija", eikä kaupungin virkamies, joka päätöksen on tehnyt.

Olemme valittaneet asiasta vaikka mihin, mutta nyt rupeaa eväät olemaan aika vähissä, koska edes mitkään lait ja pykälät eivät täällä Villissä Lännessä päde.
Yksi esimerkki: Liikuntalautakunta teki jäävuoroista edellisten valitusten jälkeen päätöksen, jonka valitusaika meni umpeen 21.11.  Naapuriseura tietenkin valitti, kun eivät saaneet meiltä ihan kaikkia vuoroja,  valitus oli päivätty 3.12., silti se otettiin käsittelyyn.

Taistele tässä sitten, kun millään ei ole mitään väliä. Täytyy sanoa, että KETUTTAA ja lujaa.

Elän kuitenkin vielä pienessä toivossa, että oikeudenmukaisuus voittaisi!