Haastesanana tällä viikolla on, ah niin arkinen mutta kovin tärkeä: KEITTIÖ.

" Keittiö on kodin sydän. Siellä keitetään, paistetaan ja leivotaan, säilötään, syödään. Ja siinä ohessa ajatellaan omia ajatuksia, vaihdetaan päivän kuulumiset perheenjäsenten kanssa, opetetaan kokkaamista lapsille tai viimeistellään yllätysateria rakkaalle. Keittiössä heräillään, keittiössä suunnitellaan tulevaa päivää - ja taas illalla sammutetaan valot tai kynttilä, kun viimeinenkin janohuikka on sammutettu.

On monta syytä väittää keittiötä kodin tärkeimmäksi tilaksi. Keittiössä eletään tätä päivää - ja tehdään huomispäivän muistoja" (Sirpa Rivinoja, 31.10.08, http://www.rakennaoikein.fi/fi/artikkelit/keitti%C3%B6-kodin-syd%C3%A4n-osa-2)

----------

Minä vastaan "Keittiö-haasteeseen" tällaisella pienellä vinkillä!

Pari vuotta sitten sain tarpeekseni isosta jää-/viileäkaappi systeemistä, joka (isossa) lapsiperheessä oli ollut tietenkin tarpeellinen.
 Vaihdoimme sen pieneen jää-/pakastinkaappi yhdistelmään, mikä meille riittää mainiosti nykyisin. 
Siispä vanha rötiskä pihalle ja tilalle uusi. Vanhan jääkaapin takana olevalle seinälle piti tietenkin tehdä jotain. Keittiömme on jo vanha, mutta emme kuitenkaan halunneet tehdä isoa remonttia tässä vaiheessa, vaan koko "rempan" piti hoitua muutamassa tunnissa ja ainoastaan pienellä fiksauksella. Kaapistoa jatkettiin avohyllyillä ylhäällä ja alhaalla, mutta kaapistojen välissä oleva seinä meinasi muodostua ongelmaksi, koska työpöydän päällä ennestään olevia laattoja ei ollut (tietenkään) enää saatavilla. Piti siis keksiä joku muu (nopea) ratkaisu! Kaikenlaisia vaihtoehtoja mietittiin, mutta sitten minulla välähti AIRAMI!

Laattojen paikalle laitetaan PEILI! ...ja eikun tuumasta toimeen!

Ihan kiva ratkaisu mielestäni, antaa tähän "kaiken sydämeen" vähän syvyyttä. Ja mikä parasta, voit pöydässä ollessasi samalla tarkistaa, että kutrit on kunnossa! :D

Tätä ideaa ei ole patentoitu, joten voit sen "varastaa" vapaasti! Cool

-------

Ps. Tuo alussa olevan artikkelin kirjoittaja "Sirpa Rivinoja" on muuten minun entisiä työkavereitani!