Uutistoimistomme sai Harakan tietotoimistolla kuvan tähän hyvään uutiseen:

Mattojen pesu vesistössä tai siten, että pesuvedet pääsevät suoraan vesistöön, on ollut kiellettyä sen aiheuttaman ylimääräisen vesistön kuormittamisen ja siten myös ympäristön pilaantumisen vaaran vuoksi.

Pesu- ja lika-aineita sisältävien jätevesien pääseminen puhdistamatta vesistöön aiheuttaa mm. vesistön virkistyskäyttöarvon laskemista loma-asutusalueilla ja vesistöjen rehevöitymistä.

 Tämän vuoksi matot, tekstiilit ja muut vastaavat on tullut pestä kuivalla maalla siten, että pesuvedet eivät pääse suoraan vesistöön, vaan suotautuvat maaperän läpi.

Nyt on kuitenkin tutkimuksilla osoitettu, että veden saastumista ei tapahdu, mikäli pesu suoritetaan irti rannasta olevalla pesupaikalla.

Niinpä nyt mahdollisuuksien mukaan tullaankin järvien ja jokien rannoille hankkimaan moottorilla varustettuja matonpesulaitureita, jotka pyykkäreiden toimesta ajetaan "ulapalle" pesun ajaksi.

Kuvassa prototyyppi tällaisesta motoroidusta laiturista, jonka takaosassa olevalla tasolla mahtuu kerrallaan tekemään puhdasta jälkeä kymmenen pyykkäriä.

Monet yrittäjät ovat jo innoissaan ideoimassa "laiturille" palveluita, joita pyykkärit voivat hyödyntää esim. omaa vuoroaan odotellessaan.

Yksi jo varmasti toteutuvista palveluista on hierontapalvelu. Matonpesuhan on tunnetusti selkää ja hartioita rasittava toimenpide, joten tälle varmaan tulee olemaan käyttöä.

Myös kahvilapalvelua laiturille ollaan kaavailemassa.

Ideoita laiturin suhteen on ilmassa paljon, joten nähtäväksi jää, mitä kaikkea pyykkärit pesupaikaltaan löytävätkään!

 

Uutistoimistomme väki odottaa innolla kesää ja matonpesua!

Cool

 

Jotta hyvät uutiset eivät loppuisi, voit jatkaa Harakalta saamaani haastetta alla olevan kuvan pohjalta; ilmoita jutustasi, jotta mekin voimme tulla lukemaan hyvät uutiset.

Tässä ohjeet:

1) Kirjoita kuvasta hyvä uutinen ja julkaise se. Jollei huvita, niin haasta toki joku sijaiseksesi.
2) Valitse jokin omista kuvistasi uudeksi haastekuvaksi.
3) Julkaise kuvasi ja haasta muita.
4) Tämä on leikkiä.