Kirjaluettelo ja lyhyt esittely kirjan sisällöstä

Kirjat ovat suht kalliita, mutta useimmat näistä kirjoista löytyy varmaankin paikkakuntasi kirjastosta, joten kannattaa ensin lainata kirja ja ostaa vasta tutustumisen jälkeen.

Itseltäni löytyvät kirjat, joissa on (X) -merkki, joten mikäli sinulla herää kysymys jostain kirjasta, niin rohkeasti vain kysymään. 


Kirjoja kuvankäsittelyyn

1615278.jpg

(X)
Vaativa kuvankäsittely
(suosittelen)
Tekijä: Katrin Eismann

Tarkat valinnat, maskien taidokas käyttö ja kuvien yhdistely ovat luovan kuvankäsittelyn kiehtovimpia elementtejä. Tässä mittavassa teoksessa esimerkillisen selkeästä esitystavastaan tunnettu Eismann pureutuu kuvankäsittelyn saloihin pintaa syvemmältä ja antaa samalla loistavan esimerkin omasta työnkulustaan.

Käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa
- vaativien aiheiden, kuten hiusten ja läpinäkyvien elementtien, valinta ja maskaus
- valintatekniikan suunnittelu ja reittikynän tehokas käyttö
- taso-, kanava- ja vektorimaskien luova käyttö
- pintarakenteen ja valaistuksen hallinta kuvankäsittelyvaiheessa
- kuvankäsittely osana kuvausprosessia: suunnitelman laatiminen, kuvauksen toteutus ja otosten yhdistely lopulliseksi kuvaksi

Teos soveltuu erinomaisesti kuva-ammattilaisille: valokuvaajille, graafikoille, kuvittajille. Se on myös mainio kurssikirja ja todellinen runsaudensarvi kuvankäsittelyn harrastajalle. Teoksen esimerkkiohjelmana on Photoshop CS.

1615281.jpg

(X)
Valokuvien korjailu ja viimeistely (suosittelen)

Tekijä: Katrin Eismann

Upeasti kuvitetussa, kovakantisessa kirjassa käydään läpi todella monia tekniikoita, joilla selviät haastavimmistakin kuvan restaurointi- ja retusointiongelmista. Asiat on selitetty esimerkillisen selkeästi vaihe vaiheelta. Lukijalle esitellään perin pohjin kaikki työkalut ja tekniikat, joilla ammattilaisetkin korjailevat vanhoja, arvokkaita kuvia, retusoivat muotokuvia ja tekevät glamourista entistäkin säteilevämpää. Kirjassa opitaan myös miten haalistuneista ja repeilleistä valokuvista tehdään yhtä teräviä, selkeitä ja kauniita kuin ne kerran olivat.

1615373.jpg

 

(X)

Luova kuvankäsittely (suosittelen)

 

Tekijä: Katrin Eismann

 

Photoshop-diiva Eismannin kuvankäsittelyaiheiset kirjat ovat olleet suurmenestys niin maailmalla kuin Suomessakin. Tämä uusi teos on jatkumoa aiemmille teoksille ja sopii erityisesti vaativan kuvankäsittelyn harrastajille, ammattilaisille ja kuvataiteilijoille. Kirjassa käydään läpi lukuisia kuvankäsittelytekniikoita ja työnkulkuesimerkkejä runsaan kuvituksen sekä upeiden kuvien kera.

 

1259052974_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Photoshop & raw valokuvaajille (suosittelen)

Tekijä: Martin Evening

Uusin laitos Martin Eveningin kymmenille kielille käännetystä menestysteoksesta. Kirja on täysin uudistettu vastaamaan raw-aikakauden työnkulkua. Teksti ja kuvat on tehty Photoshop CS4 -version pohjalta, mutta kirja soveltuu myös muiden uusimpien Photoshop-versioiden opiskeluun. Valokuvaajien ohella kirja sopii graafisille suunnittelijoille, taiteilijoille, kirjojen ja lehtien tekijöille sekä kaikille vaativammasta kuvankäsittelystä kiinnostuneille.

Kirjassa käsiteltyjä aiheita:
– Photoshopin konfigurointi: ota kaikki teho irti ohjelmastasi
– Adobe Camera Raw
– Photoshop ja Bridge
– tasojen, valintojen ja maskien käyttö
– värinhallinta
– uudet mahdollisuudet mustavalkokuvissa
– HDR-tekniikan hyödyntäminen
– makrojen luominen

Kirjan mukana tuleva dvd sisältää esimerkeissä käytettyjä kuvatiedostoja, englanninkielisiä videoita sekä englanninkielisen interaktiivisen oppaan Photoshopin käytöstä.

 

1259052985_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(X)
Photoshop Elements - vaativa kuvankäsittely (suosittelen)

Kirjan alussa kerrataan lyhyesti Elementsin perusasiat, joten ei haittaa, vaikka et kaikkea etukäteen muistaisikaan. Pääpaino on kuitenkin ohjelman edistyneellä käytöllä – ja Elementsissähän ominaisuuksia riittää. Tiesitkö esimerkiksi, että voit pienentää kokonaisen kansiollisen kuvia yhdellä komennolla? Tai että ohjelmassa on valmis työkalu nettialbumien tekoon?

Teksti ja kuvat ovat pääosin Elementsin 7-versiosta, mutta myös aikaisempien ohjelmaversioiden käyttäjät on huomioitu.

Kirjassa käsiteltyjä aiheita:
- automaattinen ja manuaalinen kuvien säätö
- valintatyökalut, maskit ja tasojen käyttö
- kuvan koko: resoluutio ja pikselimäärä
- häviötön kuvankäsittely
- vanhojen valokuvien entistäminen
- suotimien käyttö
- raw-kuvien käsittely
- panoraamakuvat
- kuvien katselu, arkistointi ja varmuuskopiointi Organizer-osiossa

Kirjaan liittyviä esimerkkikuvia ja englanninkielisiä opetusvideoita ladattavissa osoitteesta www.photoshopelements.net!

1615276.jpg

(X)
Kuvankäsittelijän niksikirja

Tekijä: Scott Kellby

Tämä kirja sisältää ne kaikkein suosituimmat, kysytyimmät ja käytetyimmät Photoshop-erikoistehosteet, jotka kaikkien ammattilaisten on tiedettävä!

Jos olet joskus ihmetellyt, miten kaikki nuo tehosteet tehdään, nyt se selviää!

Photoshop User -lehden palstan inspiroima Photoshop kuvankäsittelijän niksikirja näyttää, kuinka tehdään täsmälleen samat erikoistehosteet, joita näet päivittäin aikakauslehdissä, televisiossa, sanomalehdissä ja netissä. Kyse on hyväksi havaituista klassikkotehosteista, joilla lukuisat ammattivalokuvaajat ja -graafikot tienaavat leipänsä.
Kyse ei ole villeistä tai kummallisista jutuista, vaan tehosteista, joita voit oikeasti käyttää tehosteista, joita asiakkaat aina pyytävät (ja odottavat sinun osaavan).

Miten kirja toimii
Scott Kelby, Photoshop User -lehden päätoimittaja ja monien Photoshop-hittikirjojen tekijä, näyttää, kuinka tämän päivän johtavat ammattilaiset käyttävät noita tehosteita. Opit vaihe vaiheelta rakentamaan kokonaisia projekteja alusta loppuun, niin että voit hyödyntää niitä välittömästi työssäsi. Opit klassisia valokuvaustehosteita, tekstitehosteita, mainostehosteita ja erikoistehosteita, joiden puoleen ammattilaiset ensimmäisinä kääntyvät saadakseen työnsä nopeasti valmiiksi!

Mikä tekee niistä "klassikoita"?
Vuosien mittaan tietyistä Photoshop-erikoistehosteista on tullut niin suosittuja, että niistä on tullut klassikoita, pitkälti samaan tapaan kuin vaikkapa tietyistä biiseistä tai ruokaohjeista tulee klassikoita. Tässä kirjassa on kyse juuri tuollaisista tehosteista, joita taitavat Photoshop-artistit, valokuvaajat ja graafikot käyttävät päivittäin.

Mukana CD-ROM, jossa kirjan kaikki esimerkit harjoitustiedostoina!

1615356.jpg

(X)
Photoshop parhaat käytännöt (suosittelen)

Tekijä: Scott Kellby

Scott Kelby on maailman suosituimpien Photoshopkirjojen tekijä ja mies, joka uudisti Photoshop- ja digikuvausmaailman uraauurtavilla kirjoillaan. Nyt hän esittelee aivan uuden, mielenkiintoisen tavan ajatella ja käyttää Adobe Photoshopia.

Tämä kirja merkitsee jälleen mullistusta kuvankäsittelyssä ja myös tavassa, jolla me kaikki käytämme Photoshopia. Nyt voimme vihdoinkin keskittyä kuvien viimeistelemiseen niiden korjaamisen sijasta.

Scott perehtyi siihen, mitkä Photoshopin työkalut ja menetelmät meidän aivan ehdottomasti täytyy tuntea. Hänen kokemustensa perusteella meidän pitää hallita vain seitsemän työkalua, seitsemän tärkeää ominaisuutta, niin osaamme parannella kuvia kuin ammattilaiset. Mutta hän meni vielä askelta pitemmälle: hän tutki, mitkä noiden työkalujen ominaisuuksista meidän oikeastaan täytyy tuntea ja mitkä ominaisuudet voimme unohtaa (toisin sanoen hän ei kerro toiminnoista, joita emme todennäköisesti koskaan tarvitse). Ehkä kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että Scott on selvittänyt perinpohjin, missä järjestyksessä näitä seitsemää menetelmää tulee käyttää. Näin on syntynyt Scottin ällistyttävä "Seitsemän kohdan Photoshop -järjestelmä".

Tässä kirjassa on ainutlaatuista se, että Scott ei pelkästään luettele näitä työkaluja ja esittele niiden toimintaa, vaan hän kertoo mieleenpainuvalla tavalla, miten niitä käytetään yhdessä. Tarkoituksena ei ole oppia yhtä menetelmää, jolla laitetaan varjot kuntoon, ja toista menetelmää, jolla säädetään värejä (tähän pystyy mikä tahansa Photoshopkirja). Kirja alkaa perusasioista, sillä jokaisessa luvussa käsitellään ainoastaan yhtä haastavaa, mitäänsanomatonta kuvaa. Ensin muokkaat samaa kuvaa kuin Scott ja perehdyt työkalujen käyttöön ja sitten käsittelet eri kuvia eri tilanteissa yhä uudelleen, kunnes kaikki tulee suoraan selkäytimestä. Lopuksi teet jollekin kuvalle peruskorjauksen alusta loppuun saakka - jättämättä mitään ennalleen. Kun olet oppinut nämä seitsemän ratkaisevaa menetelmää ja käyttänyt niitä järjestyksessä, sellaista kuvaa ei olekaan, ettet pystyisi ehostamaan, korjaamaan, käsittelemään ja viimeistelemään sitä omin neuvoin!

Scottin menetelmät tepsivät kaikenlaisiin kuviin. Juuri siksi kirjassa käsiteltävien kuvien aiheet vaihtelevat maisemista muotokuviin, arkkitehtuuriin, luontoon ja juhlatilaisuuksiin. Mikään kuva ei ole enää toivoton tapaus! Tällaista kirjaa ovat odottaneet monet muutkin kuin sinä. Scottin "Seitsemän kohdan Photoshop-järjestelmä" on niin mullistava, että Scott on hakenut sille patenttia Yhdysvalloissa. Tämä uusi järjestelmä esitellään vain tässä käänteentekevässä kirjassa.

1615358.jpg

(X)

Photoshop velhon käsikirja (suosittelen)

Tekijä: Pasi Kainulainen

Kirjan avulla opit muokkaamaan, korjaamaan ja retusoimaan digitaalista kuvamateriaalia sekä toteuttamaan omia taianomaisia yhdistelmäkuvia.
Kuvamanipuloinnin avulla opit luomaan vaikuttavia kuvatehosteita eikä kirjassa ole
unohdettu web-grafiikan hallintaakaan. Kirja tarjoaa kaiken tarvittavan Photoshop-ohjelman käytöstä ja kuvien perussäädöistä aina monimutkaisiin
erikoistekniikoihin.

Olitpa vastaalkaja tai ammattilainen, kirja tarjoaa lukuisia vinkkejä ja niksejä, joilla tehostat kuvankäsittelyä ja tulet ennen pitkää Photoshop-velhoksi!

Käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa:

Photoshop CS2 ja Adobe Bridge -
ohjelmien tehokas hallinta
Digitaalikameralla otettujen kuvien
käsittely
Valinnat ja syväystekniikat
Tasojen käyttö
Luovien yhdistelmäkuvien toteuttaminen
Kuvien manipulointi (vääristäminen,
kääriminen ja perspektiiviin asettaminen)
Kuvien värikorjailu, värisäädöt sekä
Photoshopin värinhallinta
Piirtäminen ja maalaaminen
Retusointi (roskien poisto ja rikkoutuneiden
kuvien pelastaminen)
Erikoistekniikat (suodinten hyödyntäminen
ja erikoistehosteiden luominen)
Web-grafiikan hallinta
Komennot sekä suomen- että englanninkielisinä
Runsaasti pikavinkkejä ja oikoteitä
Photoshopin käyttöön
Kaikki tärkeimmät näppäinkomennot
kerätty käteville muistilapuille

1615272.jpg

(X)
Photoshop CS2/kuvankäsittely

Tekijä: Juha Kaukoniemi

Ota Photoshop CS2 tehokkaasti haltuun! Tämän kirjan avulla opit havainnollisessa muodossa kaiken tarvittavan kuvan perussäädöistä aina monimutkaisiin yhdistelytekniikoihin asti.

Käsiteltyjä aiheita ovat mm.
- mitä kaikille digikuville kannattaa tehdä
- värinkorjailu
- roskien poisto ja terävöitys
- tasot, älyobjektit, tasotyylit ja tasovedokset
- piirtotyökalut
- erilaiset syväystekniikat
- Adobe Bridge -tiedostojenhallinta
- suotimet ja makrot
- Camera RAW -kuvien uudistettu käsittely
- panoraamakuvat
- web-ominaisuudet
- linssivääristymän korjaus, perspektiivipinnat ja HDR-kuvat

Kirjan mukana tuleva cd sisältää esimerkeissä käytetyt kuvat, ohjelman englanninkielisen Windows-kokeiluversion sekä pdf-muodossa olevan johdannon digitaalisen kuvan teoriaan!
Kirjassa on suomen- ja englanninkieliset komennot - sopii myös Mac-käyttäjälle.


1615355.jpg

(X)
Photoshop CS/Kuvankäsittely

Tekijä: Deke McClelland

Klassikkoteoksen uudistettu painos! Tässä arvostetussa ja lukuisin tunnustuksin palkitussa teoksessa käydään läpi koko ohjelman käyttö. Selkeytensä ansiosta se sopii hyvin myös ohjelman uusille käyttäjille.

Poimintoja mittavan teoksen laajasta valikoimasta:

tiedostoselaimen uudet käyttötavat
näyttäviä tekstitehosteita reittiin sovitetulla tekstillä
kuville uusi ilme värinkorvaustyökalulla
syväterävyyden hallinta Lens Blur -suotimella
värien sovittaminen Match Color -toiminnolla
kuvan tummien ja vaaleiden sävyjen hallinta Shadow/Higlight-toiminnolla
tasovedokset -paletin käyttö
Histogram-paletin hyödyntäminen
kameran RAW-kuvien käsittely
muokattavat näppäinkomennot

1615277.jpg

(X)
Adobe Photoshop CS2
Tehokas hallinta
 (suosittelen, opetetaan myös animaation tekoa)

Nopein, helpoin ja monipuolisin tapa oppia käyttämään Adobe Photoshop CS2:ta!

Kirjan avulla opit käyttämään Photoshopia nopeasti ja helposti. Kirja tarjoaa jotain, mitä muut kirjat tai koulutusohjelmat eivät tarjoa: Adoben virallisen opetuspaketin, joka on kehitetty yhteistyössä Adobe tuote-eksperttien kanssa.

Photoshop CS2 Tehokas hallinta sisältää 16 oppituntia. Kirja kattaa Adobe Photoshopin perusteet ja sisältää lukuisia vinkkejä ja menetelmiä, joiden avulla käytät Photoshopia tehokkaammin ja taitavammin. Voit seurata kirjaa alusta loppuun asti tai valita vain sinua kiinnostavat oppitunnit. Opit korjaamaan ja parantamaan digitaalisia valokuvia, luomaan kuvayhdistelmiä ja valmistamaan kuvia nettiin. Opit myös hienostuneita tekstinkäyttötapoja ja otat kaiken ilon irti Adobe Bridge -tiedostoselaimesta.

"Photoshop CS 2 Tehokas hallinta on paras valinta, jos haluat tosissasi tulla Photoshopekspertiksi. Kirja kattaa kaikki olennaiset alueet, joilla saat Photoshopista suurimman hyödyn irti." - Chuck Heinrichs, Software Concepts, Adobe Certified Training Provider "Photoshop CS2 Tehokas hallinta on ehdoton apuväline opettamillani perusteellisilla käytännön ohjelmistokursseilla.

Oppilaat oppivat nopeasti luottamaan taitoihinsa." - Nancy Dick, Adobe Certified Instructor Kirjan mukana tuleva CD sisältää oppituntien tiedostot, Quicktime-kursseja sekä niksejä Photoshop-guruilta kuten Russell Brown ja Julieanne Kost!


1629315.jpg

Photoshop Elements
Temput ja vinkit

Tekijät: David Asch, Steve Caplin

Haluatko oppia tekemään näyttäviä kuvamanipulaatioita lukematta ensin sivukaupalla tekstiä? Tämän havainnollisesti kuvitetun kirjan avulla se onnistuu - voit hypätä suoraan haluamaasi aiheeseen. Opit kuin huomaamatta myös arvokasta taustatietoa esimerkiksi tasoista ja maskeista.

Tämä kirja sopii kaikille kuvamanipulaatioista kiinnostuneille, jotka jo hallitsevat Photoshop Elementsin alkeet. Kirjan esimerkeissä on käytetty Photoshop Elementsin 6-versiota, mutta siinä esitetyt temput ovat pääosin tehtävissä niin vanhoilla kuin tulevillakin ohjelmaversioilla.

Opit kirjasta muun muassa nämä temput:
- Varjojen luominen
- Savua ja tulta tyhjästä
- Valokuvan vanhentaminen
- Valomainoksen tekeminen
- Palapelikuva
- Metallisen vaikutelman luominen: kulta, kromi
- Perspektiivivääristys
- Kuva kaarevalle pinnalle
- Ulos kuvasta -vaikutelma
- Näyttävät tekstit: korkokuva, varjo, 3D

Cd sisältää kirjan esimerkeissä käytetyt harjoituskuvat sekä useita tasotyylejä ja -maskeja, joilla voit laajentaa Elementsisi toimintaa. Cd:llä on myös englanninkieliset opetusvideot kirjan tärkeimmistä aiheista.


1629324.jpg

Photoshop Elements
Digikuvan käsittely

Tekijät: Juha Kaukoniemi

Digikuvaajan toiveteos!

Tämän vasta-alkajallekin soveltuvan kirjan avulla opit digikuvan monipuolisen hyödyntämisen. Ytimekkään oppaan luettuasi osaat muun muassa järjestellä kuvasi helposti hallittavaksi kuva-arkistoksi, muokata niitä eri kuvankäsittelytekniikoilla ja tulostaa ne. Opit myös luomaan parhaista otoksistasi ystäviesi kesken jaettavia kuva-albumeita ja näyttäviä diaesityksiä.

Käsiteltyjä aiheita ovat mm.
- miten haet kuvia digikamerasta, skannerista tai cd-levyiltä
- kuvien järjesteleminen; miten luot kuville avainsanat ja luokat
- kuvien värinkorjailun erilaiset menetelmät
- roskien ja punasilmäisyyden poisto
- tasojen käyttö
- kuvien manipulointi
- suotimet
- piirtotyökalut
- panoraamakuvat
- miten luot kuvistasi näyttävät tulosteet tai diaesitykset

Mukana tuleva cd sisältää kirjan esimerkeissä käytetyt kuvat ja Photoshop Elements 3 -ohjelman kokeiluversion. Levyltä löytyy ekstrana myös pdf-muotoinen pikaopas kuvankäsittelyn teoriasta

1629381.jpg

Tekijät: Ari Laakso

Ytimekäs opas kaikille kuvankäsittelyn harrastajille! Sisältö etenee johdonmukaisesti digikuvan perusteista aina monimutkaisiin kuvamanipulaatioihin asti. Oppaan pääpaino on digikuvien korjailussa, mutta siinä tutustutaan myös omien kuvien tuottamiseen piirto- ja maalaustyökaluilla.

Käsiteltäviä aiheita ovat mm.

digikuvan perusteet
monipuoliset kuvien korjailutekniikat
vääristymien ja vinoutumien korjaaminen
roskien, punasilmäisyyden ja muiden kuvavirheiden poisto
maalaus- ja piirtotyökalut
syväystekniikat ja tehosteet
toimintojen automatisointi
web-kuvien optimointi, paloittelu ja ylivieritysefektit
Animation Shopin perusteet: GIF-animaatioiden tekeminen
Paint Shop Photo Albumin perusteet: kuva-albumit sekä panoraamakuvat

Cd-levy sisältää kirjan esimerkeissä käytetyt kuvat sekä kokeiluversiot seuraavista ohjelmista: Paint Shop Pro 9, Paint Shop Pro Studio, Paint Shop Photo Album 5 ja Animation Shop 3.


 
Tekijä: Michael Freeman
  Jokaisen valokuvaajan toiveteos kuvien sommitteluun ja suunnitteluun! Kyky hahmottaa upean valokuvan mahdollisuus ja kuvan graafisten elementtien jäsentäminen tehokkaaksi, vangitsevaksi kokonaisuudeksi on aina ollut yksi valokuvauksen keskeisimmistä taidoista. Freemanin monipuolinen teos kattaa perinteisen kameran etsimen avulla tapahtuvan sommittelun ja rajauksen sekä digitaalisen kuvankäsittelyn tarjoamat mahdollisuudet!

Teos käy läpi upeiden kuvaesimerkkien avulla onnistuneen kuvan ominaisuudet ja opastaa kuvaustilanteiden hallintaa: miten löytää parhaat kuvauspaikat ja kuvakulmat. Siinä käsitellään myös uusia digitaalisia tekniikoita, kuten kuvien yhdistämistä ja HDR-kuvia, jotka laajentavat kuvauksen mahdollisuuksia valokuvaajan näkemyksestä tinkimättä. Kirjan tekijä on maailmankuulu valokuvaaja, tietokirjailija ja luennoitsija ja hänen valokuvausaiheisia kirjojaan on myyty useille kielille käännettynä jo yli miljoona kappaletta.

 

1616035.jpg

Valotuksen hallinta

Tämä valokuvauskirja on tarkoitettu kokeneille harrastajille, jotka jo osaavat ottaa oikeaoppisesti tarkennettuja ja valotettuja kuvia mutta jotka haluavat oppia kuvaamaan luovemmin.

Kirjassa esitellyissä yli seitsemässäkymmenessä menetelmässä käsitellään suosittuja ja vähemmän tunnettuja menetelmiä yksityiskohtaisesti. Aiheina ovat kehittynyt valotus, heijastettu salama ja kynttilänvalo, infrapunakuvaus, kerrostetut kuvat, pehmytpiirtotehosteet, epätavalliset kuvakulmat, zoomaus ja monet muut huolellisesti valitut, parempien valokuvien ottamiseen liittyvät tekniikat.

Aakkosjärjestyksessä olevat ohjeet helpottavat tiedon löytämistä, ja asiat esitetään ymmärrettävällä kielellä. Jokaiseen tekniikkaan liittyvät huippuvinkit auttavat lukijaa ottamaan loistavia kuvia jo ensi yrittämällä.

Kirja soveltuu digikuvaajille, mutta myös perinteisille kameroille.

1615269.jpg

Digikuvan värinhallinta & -korjailu

Tekijät: Michael Walker, Neil Barstow

Digitaalisuus tuo kuvien värien hallintaan sekä mahdollisuuksia että haasteita. Tässä monipuolisessa ja runsain esimerkein varustetussa teoksessa käydään läpi oleelliset seikat kuvien värimaailman hallitsemisesta. Värinhallinnan perusteiden eli muun muassa väriavaruuksien, profiilien ja näytön säätämisen lisäksi esitellään käytännön esimerkein värinkorjailutekniikoiden ja luovan värimanipulaation mahdollisuuksia.

Käsiteltyjä aiheita ovat mm.
parhaat värinkorjailutekniikat vaihe vaiheelta käsiteltyinä
käytännön työnkulkuohjeita opi tunnistamaan ja korjaamaan yleisimmät ongelmat
resoluution, tiedostomuotojen, väriprofiilien, väriavaruuksien ja valaistuksen merkitys värien toistossa
värinhallinta näytöllä, tulostettaessa ja painettaessa
näyttö- ja tulostusvärien erot ja niiden merkitys lopputuloksen kannalta
valotusvirheiden korjaaminen, kylläisyys, yläsävykuva, värikuvasta harmaasävykuva, kuvien sävytys

Käytännönläheinen yleisteos soveltuu hyvin esimerkiksi valokuvauksen aktiiviharrastajalle ja kuva-ammattilaiselle. Esimerkkiohjelmana on Photoshop.
Digitaalisuus tuo kuvien värien hallintaan sekä mahdollisuuksia että haasteita. Tässä monipuolisessa ja runsain esimerkein varustetussa teoksessa käydään läpi oleelliset seikat kuvien värimaailman hallitsemisesta. Värinhallinnan perusteiden eli muun muassa väriavaruuksien, profiilien ja näytön säätämisen lisäksi esitellään käytännön esimerkein värinkorjailutekniikoiden ja luovan värimanipulaation mahdollisuuksia.

Käsiteltyjä aiheita ovat mm.
parhaat värinkorjailutekniikat vaihe vaiheelta käsiteltyinä
käytännön työnkulkuohjeita opi tunnistamaan ja korjaamaan yleisimmät ongelmat
resoluution, tiedostomuotojen, väriprofiilien, väriavaruuksien ja valaistuksen merkitys värien toistossa
värinhallinta näytöllä, tulostettaessa ja painettaessa
näyttö- ja tulostusvärien erot ja niiden merkitys lopputuloksen kannalta
valotusvirheiden korjaaminen, kylläisyys, yläsävykuva, värikuvasta harmaasävykuva, kuvien sävytys

Käytännönläheinen yleisteos soveltuu hyvin esimerkiksi valokuvauksen aktiiviharrastajalle ja kuva-ammattilaiselle. Esimerkkiohjelmana on Photoshop.

1616194.jpg

Lähikuvaus digikameralla

Tekijä: Michael Freeman

Lähikuvaus on kiehtova ja haasteellinen valokuvauksen alue. Tämä upeasti kuvitettu teos tarjoaa harrastajille sekä kaikille kameraa työssään tarvitseville uusia virikkeitä lähikuvaukseen. Teos käsittelee niin alle metrin etäisyydeltä otettavat lähikuvat, 1:1-koosta alkavat makrokuvat kuin mikroskooppikuvauksenkin.

Pääset soveltamaan kirjan ohjeita jo edullisella pokkarikameralla. Digitaalisen järjestelmäkameran, lisävarusteiden ja Freemanin vinkkien avulla pääset aiheessa syvemmälle. Saat kirjasta runsaasti ideoita ja kannustusta uusiin kuvakulmiin tervetuloa lähikuvauksen kiehtovaan maailmaan.

Käsiteltyjä asioita ovat mm.
- kuvan sommittelu ja syväterävyyden hallinta
- valaistus: luonnonvalo, studiovalaisimet ja salama
- makro-objektiivit, loittorenkaat ja palkeet
- mikroskoopin ja kuituoptiikan käyttö
- kuvausteltat
- lähikuvaus skannerilla
- kuvankäsittelyohjelman hyödyntäminen


1616057.jpg

Vaativa gigikuvaus

Tekijä: Michael Freeman

Ota entistä parempia kuvia tämän kirjan ohjeiden avulla. Teos kattaa kaiken kameroista tietokoneisiin, kuvanlukijoista tulostimiin ja kuvankäsittelyohjelmista tulostusasetuksiin.

Tämä teos tuo digikuvauksen mahdollisuudet kaikkien ulottuville.
Siirry perinteisestä valokuvauksesta digikuvauksen maailmaan tämän kokeneen ammattikuvaajan kirjoittaman kattavan oppaan avulla. Opi hyödyntämään digikameran valtavat mahdollisuudet, oli kyseessä sitten kuvakennon
tekniikka, tiedostomuodot, sävyalue tai kohinanvaimennus. Optimoi tietokoneen
ääressä vietetty aika ja opi digitaaliset tulostustekniikat tämän ainutlaatuisen ohjekirjan avulla.

Hyödynnä kirjoittajan vuosikausien digikuvauskokemus:
Opi tiedostomuotojen, pakkauksen,
valotuksen, valaistuksen ja muiden
digikuvaukseen vaikuttavien tekijöiden
salat.
Opi editoimaan kuvia jo kuvattaessa
käyttämällä kameran omia muokkaustoimintoja
ja varmuuskopioimaan kuvat.
Saat ohjeita kuvien arkistointiin ja
tietovälineiden, tiedostonimien ja
-numeroinnin sekä avainsanojen ja
tietokantojen käyttöön.
Optimoi kuvasi käyttämällä histogrammeja,
säätämällä käyriä, käyttämällä
kolmansien osapuolten plug-inejä ja
terävöittämällä ja muokkaamalla kuvan
osia.
Luo bisnesstrategia, paranna kaupallista
näkyvyyttäsi ja suojaa tekijänoikeuksiasi
kuvien markkinointi- ja onlinejakeluohjeiden
avulla.

1616213.jpg

Digifotokoulu

Tekijä: Pekka Punkari

Innostava, värikkäästi kuvitettu opas luovan valokuvauksen maailmaan! Haluatko tulla hyväksi kuvaajaksi ja tuntea digikamerasi laukaisinnappia syvemmältä? Edullisellakin kameralla saa onnistuneita kuvia, kun tuntee välineen ulottuvuudet. Digifotokoulu näyttää havainnollisesti automatiikan rajat ja kertoo, kuinka automatiikkaa ohjataan ja ohitetaan!

Tämä selkeästi kirjoitettu opas antaa toimintaohjeet suosituimpien kuvausaiheiden hallintaan sekä vinkit luoviin kuvakulmiin kotona, juhlissa, matkoilla, luonnossa...

Kirja tutustuttaa kuvaajan luoviin käsisäätöihin: aukko, aika ja salama eivät ole vain valotuksen osatekijöitä vaan myös kuvailmaisun rakennuspalikoita. Tärkeässä osassa ovat myös rajaus, sommittelu, muotoileva valo ja värikerronta. Opit lisäksi digikuvien turvallisen arkistoinnin sekä tulos­tuksen ja kuvankäsittelyn perussäädöt. Digifotokoulu ei ole vain tietokirja vaan innostava, värikkäästi kuvitettu matkaopas uuden valokuvan luovaan
maailmaan!

1629365.jpg

Uusi Digifotokoulu

Tekijät: Pekka Punkari

Uudistettu laitos huippusuositusta valokuvauksen yleisoppaasta! Opit käyttämään digikameraa monipuolisesti luovan valokuvauksen välineenä.

Havainnollisesti kuvitettu opas antaa selkeät ohjeet tärkeimpien kuvausaiheiden hallintaan - Kuinka tavoittaa tunnelma kotona, matkoilla tai luonnossa niin kompakti- ja järjestelmäkameralla kuin kamerapuhelimellakin.

Selkeästi kirjoitettu kirja kertoo myös kuvankäsittelyn perussäädöt ja ohjaa luovaan valokuvailmaisuun. Upeasti kuvitettu opas soveltuu erinomaisesti kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

Kirjan tekijä on Kamera-lehden päätoimittaja, valokuvaaja ja suosittu digikouluttaja. Hän on toimittanut oppaita ja artikkeleita niin kuvauksen tekniikasta kuin ilmaisustakin ja pitänyt useita valokuvataidenäyttelyjä.

1616026.jpg

Digikuvaus/40 niksiä parempaan kuvaamiseen

Tekijä: John Kim

Täydellinen käsikirja kaikille
digikuvaajille!

40 digikuvausniksiä auttaa sinua:

valitsemaan, käyttämään ja varustelemaan
digikameran
ymmärtämään ja hyödyntämään erilaisia
valonlähteitä
luovassa suodattimien käytössä
hämärä- ja yökuvauksessa
kuvaamaan ilmekkäitä potretteja aikuisista,
lapsista ja itsestäsi
valokuvaamaan liikkuvia kohteita ja
saamaan loistavia toimintaotoksia
vangitsemaan lomien tunnelmat: lumiset tai
sateiset päivät, säteilevät auringonnousut ja
-laskut
kuvaamaan panoraamoja, arkkitehtuuria,
maisemia, tuotteita, ruokaa, autoja,
lemmikkejä ja muita kohteita
siirtämään, editoimaan ja tulostamaan kuvat
tai jakamaan ne Internetissä
monessa muussa digikuvaamiseen
liittyvässä asiassa

Miten kirja eroaa muista?
se on tehty uusille digikuvaajille ja on
helppolukuinen
kirja on täynnä inspiroivia värikuvia
pääset heti kokeilemaan digikameraasi
kirja opastaa siirtymisessä filmikameroista
digikameroihin
kirja yhdistää tekniset ohjeet luoviin
ideoihin kykyjesi kohentamiseksi
kirjan aiheet on ryhmitelty teemoittain
kirja kertoo digitaalisen kameran
toimintaperiaatteen perusteellisesti
kirjassa on käytännönläheiset vaiheittaiset
ohjeet, selitykset, oikopolut ja vinkit
kirja opettaa ottamaan ammattimaisia kuvia
millä tahansa digikameralla


1615267.jpg

 

(X)
Henkilökuvaus digikameralla

Tekijät: Timo Suvanto ja Sakari Mäkelä

Ota entistä tyylikkäämpiä henkilökuvia!

Tässä valokuvauksen harrastajille suunnatussa kirjassa käydään läpi ihmisten kuvaamisen koko kirjo: sommittelusta ja teknisistä vinkeistä aina muotokuviin yksinkertaisin välinein. Kuvat opetellaan myös korjailemaan tietokoneella, ja samalla perehdytään erilaisiin kuvamanipulaatioihin.

Käsiteltyjä asioita ovat mm.
- digikuvan perusteet
- luonnonvalo, keinovalo ja salama
- muotokuvaus
- vinkkejä käytännön tilanteisiin: juhlakuvat, lomakuvat, urheilukuvat
- kuvan peruskäsittely ja manipulointi
- valokuvaajan keskeiset lakipykälät
- henkilökuvaus ammattina: muotokuvasta lehtikuvaan ammattilaisten esimerkein

Kuvankäsittelyn esimerkkiohjelmana on Photoshop, mutta kirja soveltuu myös muiden kuvankäsittelyohjelmien käyttäjille.

1615270.jpg

Kiehtova luontokuvaus

Tekijä: Markku Saiha

Upeilla luontokuvilla kuvitettu tietoteos esittelee erilaisia vaihtoehtoja digitaalisen työnkulun malleiksi. Kuvaajat kertovat huippulaukaustensa kuvauksen suunnittelusta ja tekniikasta sekä antavat ratkaisumalleja kuvan eri käyttömuotoihin netistä näyttelyvedoksiin. Kirjassa esitellään myös millaista kalustoa ulkona liikkuva kuvaaja tarvitsee eri kohteiden kuvaamiseen, ja näytetään, mitä löytyy huippukuvaajiemme repuista. Elämyksellinen teos sopii kaikille luontoa harrastaville ja sen valokuvaamisesta kiinnostuneille

1616092.jpg

Digikuvaaja luonnossa

Tekijä: Ilkka Jaakola

Ripaus pikselitietoutta ja runsaasti upeita kuvia ja tarinoita kuvausmatkoilta!

Meillä kaikilla on jokamiehen oikeus luontokuvaukseen. Digikameroiden yleistymisen myötä luontokuvauksesta onkin hyvää vauhtia tulossa monelle luonnossa liikkujalle kalastuksen ja metsästyksen veroinen harrastus.

Tässä upeasti kuvitetussa teoksessa kolme vuosikymmentä ammatikseen kuvannut Ilkka Jaakola vie sinut kiehtovalla ja selkokielisellä tavalla onnistuneiden luontokuvien alkulähteille.

Löydät kirjasta muun muassa ohjeita laitteiston hankintaan, tarvittavan määrä teoriaa ja pikselitietoutta sekä vinkkejä kameran käsittelemiseen. Pääpaino on kuitenkin käytännön kuvaustilanteilla sekä niihin liittyvillä tarinoilla: kotoisesta pihapiiristä petokojun ja vedenalaiskuvauksen kautta aina päiväntasaajan villieläinten pariin.

Ota sinäkin kamera mukaan vapaa-ajan retkillesi, tarkkaile luontoa ja anna piilevien kykyjesi pursuta esiin!

1615275.jpg

(X)
Matkakuvaus

Tekijä: Pekka Punkari

Haluatko ottaa luovia matkakuvia ja välittää elämykset kiinnostavasti? Löytää oikeat säädöt, joilla välineet palvelevat ilmaisua kaikissa olosuhteissa?

Matkakuvaus-kirja näyttää havainnollisesti, kuinka saat persoonallisia kuvia kaupunki- ja rantalomilta, Afrikan safareilta, Kaukoidästä... Miten lähestyä ihmisiä, eläimiä, maisemia ja nähtävyyksiä lähellä ja kaukana? Selkeästi kirjoitettu opas tukee matkasi onnistumista kameran ja lisävälineiden valinnasta kuvien käyttöön asti. Esimerkit näyttävät automatiikan rajat ja luovien säätöjen ulottuvuudet. Kuinka liikettä hallitaan ja miten syväterävyydellä luodaan selkeyttä?

Kuvaussäätöjä seuraavat rajaus ja sommittelu. Uusia näkökulmia löydetään myös ilmasta ja veden alta. Tekniikan ja ilmaisun yhteispeli tiivistyy Kuvauskohde-luvuissa. Yli 300 kuvan syntyhistoriat valotustietoineen osoittavat käytännön läheisesti, miten erilaisissa tilanteissa kannattaa toimia. Kirja sopii hyvin sekä kompaktikameran käyttäjälle että digijärjestelmän hankkineelle harrastajalle, joka haluaa kehittyä luovana valokuvaajana. Käsisäädöt saavat painoarvoa nyt enemmän kuin tekijän aiemmassa Digifotokoulu-kirjassa.

1615377.jpg

Digijärkkärin käyttäjän käsikirja

Tekijä: Olli Rinne

Opi käyttämään digijärkkärin monipuolisia ominaisuuksia! Kirja esittelee aloittelevalle digijärkkärin käyttäjälle kameran osia ja toimintoja neuvoen niiden käyttöä kuvauksessa. Tavoitteena on vaiheittain tuoda uutta toiminnallisuutta osaksi normaalia kameran käyttöä. Samalla kirja tarjoaa uusia ideoita ja kuvausaiheita. Syventävät osat ovat hyödyksi ongelmatilanteissa tai lisävarusteiden hankinnassa. Olli Rinne on opastanut kuvaajia verkossa ja kursseilla sekä kirjoittanut satoja lehtiartikkeleita valokuvauksesta ja kameroista.

1615268.jpg

Kuvaa & Tulosta

Tekijä: Matti Karhula

Koko digitaalisen kuvan kiehtova maailma yhdessä oppaassa erinomainen valinta ensimmäisen digikameran hankkineelle!

Kirja antaa käytännön ohjeita kuvaustilanteisiin sekä kertoo askel askeleelta, mitä kuville voi tehdä tietokoneelle siirtämisen jälkeen. Esimerkkiohjelmana tämän hetken suosituin kuvankäsittelyohjelma Photoshop Elements 3.


Kirjaesittelyt kustantajien sivuilta: http://www.readme.fi/main.php ja http://www.docendo.fi/ 


KOMMENTOI
etusivulle