Sunnuntaiaamuna, mennessäni suihkuun, huomasin, että pesuhuoneen lattia oli paikoin märkä.
Ajattelin, että mies oli käynyt suihkussa, mutta kysyin kuitenkin sitä häneltä.

No, ei ollut kuulemma käynyt, joten ihmeteltiin, että mistä sinne oli märkyyttä tullut.
Heti  ensimmäisenä tuli mieleen, että VESIVAHINKO, voi ei!
Olemme asuneet täällä kyllä jo kohta 30 vuotta, joten kai sitä voi putketkin hajota siinä ajassa.

Ensimmäisenä vesimittaria tutkimaan, kuinka lujaa ollenkaan pyörii, eli onko aivan kauhea vuoto kysymyksessä. Ei näyttänyt liikkuvan mittari mihinkään, joten ei kai sitten mistään ainakaan suihkuamalla vuoda.

Sitten mentiin tutkimaan, mistä sitä märkyyttä oikeastaan tulee. Näytti tulevan löylyhuoneen puolelta, pesuhuoneen ja löylyhuoneen välisen seinän vierestä, koska siitä oli märkä, vuotaisiko siis kentieas suihku seinän sisässä!

Kuivasin lattian seinän vierestä hyvin, että näkisimme, mistä kohtaa rupee kastumaan. Samalla huomasin, että märkyyttä on enemmän lauteiden alla lattialla. Eli vuoto ei todennäköisesti olekaan seinän sisällä, vaan ilmeisesti lattialämmitysputket ovat alkaneet vuotaa.

Äkkiä lämpökaappiin sulkemaan lattialämmityksestä vedenkierto. Meillä ei muualla ole lattialämmitystä, kuin saunassa, joten muualle saataisiin kyllä lämpöä remontin aikana, hyvä se!

Hanan sulkeminen ei ollutkaan yksinkertainen juttu, sillä sitä ei ole käytetty koko täällä asumisen aikana, joten sehän oli jumiutunut kiinni. Sitä ei uskaltanut väkisinkään vääntää, olisi pian ollut kaikki vedet sisällä.
Täytyisi siis odottaa maanantaihin, että saisi pelit sun vehkeet paikalle.

Ajattelin mennä kuitenkin kuivaamaan lattiaa, jotta näkisimme, mistä kohtaa vettä eniten tulee.
Lattiaa siinä pyyhkiessä, tipahti vettä jostain kädelleni ja katsoin ylös, että mistä se tuli. Siellä lauteen alla oli tippoja enemmänkin ja tutkittuani niiden alkuperää, selvisi meidän vesivahinkommekin syy; lauteilla oleva löylyvesiastia oli ruvennut vuotamaan ja sinne jäänyt vesi siinä tippuu lattialle!

Joudumme siis tekemään saunaremontin, eli ostamaan uuden löylyvesiastian!

Arvatkaapa, oliko helpotus suuri, kun huomattiin, että ei tuon suurempaan remonttiin tarvitsekaan ryhtyä!


680229fdth3qm1pc.gif