Tällä mummelilla on ollut taas tekemistä ihan mukavasti.

Anopin asunto siivottiin loppuviikosta ja  nyt odotellaan tietoa tuhkausajankohdasta, jotta päästään järjestelemään siunaustilaisuutta. Aiomme viettää sen ihan vain lähiomaisten kesken. Jotenkin tuntuu mukavammalta, kuin isot hautajaiset (anoppikin olisi halunnut näin).

Siivousinto jäi onneksi jotenkin päälle ja tuli vähän omaakin huushollia järjesteltyä pitkästä aikaa ;-), kyllä sitä taas olikin kaikkea kamaa joka nurkka täynnä. Kaatopaikkareissu on taas edessä.

Daniil oli viime perjantaina viimeistä päivää tarhassa ennen koulun alkamista ja on nyt sitten mummun kanssa äidin ja isän lomiin asti, eli noin kolme viikkoa.

Meillä on kovasti kaikkea tekemistä mielessä, saas nähdä, kuinka ehditään kaikki hoitamaan tänä aikana.

1697249.jpg
Eilen käytiin järvellä vähän ihailemassa maisemia ja sitten
haettiin sopivia kiviä ja maaleja, jotta voimme vähän maalailla niistä jotain puutarhaan.

Tänään Danin piti olla kotona, kun äidillä oli vapaapäivä, mutta yhdeltätoista soi puhelin ja Danihan se siellä kyseli, että voiko hän tulla tekeen mummun kanssa jotain "hommia", ja mummuhan nyt on aina valmis kuin partiopoika. 
Mulla oli servettityöt esillä, kun kaveri tuli ja hänkin innostui koristelemaan serveteillä äidille ja itselleen kukkapurkin. Äidin purkkiin tuli leppiksiä ja Danin omaan monta muumia.
Otin kuviakin työn touhusta, mutta sitten huomasin, että minulle oli käynyt siinä huiskeessa vanhanaikaisesti (hävettää) ja jäänyt muistikortti pois kamerasta (laitoin heti kameraan asetuksen, joka ei anna ottaa kuvia ilman korttia), joten kuvia ei nyt  tuosta hommasta ole. Piti ottaa sitten kuva edes valmiista purkeista, mutta jotenkin poika kerkis lähteen purkkeineen, ennen kuin muistin kameran olemassaolon.  Täytyy ottaa sitten joskus, kun muistaa. Tuli muuten ihan nättejä.

Välillä häärättiin ulkona kameran kanssa ja tutkailtiin "perämettiä", josko löytyisi mielenkiintoista kuvattavaa.

1697256.jpg
Yksi sammakko sentään löytyi! Onkohan tuo viemässä kukkaa tyttöystävälleen?

1697260.jpg
Vähän kärsinyt sieni,

1697263.jpg
ja "keltainen meri".

Saas nähdä, kuinka huomenna käy, Danin äiti on kyllä vielä vapaalla, mutta voi olla, että mummulle tulee taas pieni soitto!

Nuorin poika tyttöystävänsä kanssa piipahti illalla saunassa ja kertomassa kuulumiset Tallinnan reissustaan. Ei ole sielläkään kuulemma enää halpaa kuin viinakset.

Onneksi vanhin poika vaimonsa ja nuorimman tyttönsä kanssa poikkesivat vielä myöhemmin, kun "taistelimme"  DVD-laitteen kanssa. Meidän vanha teeveemme sanoi työsopimuksensa irti ja jouduimme ostamaan uuden, sen jälkeen ei sitten DVD-laite ole toiminutkaan. Vanhan telkkarin kanssa saatiin toimimaan ihan normaalisti, mutta nyt ei tuo vaan halunnut toimia jostain kumman syystä :-(. Oltiin luettu ohjekirjat alusta loppuun ja lopusta alkuun, mutta ei. Ajateltiin jo, että ei kait sitten satelliittiboxin kanssa toimi. Mutta eipä tarvinnut Tiinun kuin painella vähän nappeja, ja jo rupes homma pelittämään. On nuo nuoret ihmeellisiä! No, nyt toimii taas sekin ja mummu saa taas syksyllä ruveta "nauhoittelemaan" Emmerdalea, jotta voi sitten taas öisin katsella (eihän sitä "oikeeseen" aikaan ehdi katsoa)! Kiitos Tiinu kovasti!


Tekisinköhön nyt historiaa,  eli lopettelisin ja menisin pehkuihin! Saas nähdä!
Öitä vaan kaikille!