1864610.jpg
(Klikkaa suuremmaksi)

Niin kauan kuin muistan (ja se on aika kauan), on Nokian peruskouluissa juostu näin syksyllä sukkulaviesti. Viesti juostaan rinnakkaisluokkien välillä niin, että jokainen oppilas juoksee radan toisesta päästä toiseen, jossa vaihto tapahtuu.

Tänä syksynä pitkästä aikaa minullakin taas oli "suosikkijoukkue" viestissä. Olihan Daniil mukana yhdessä ensimmäisten luokkien joukkueessa.  Viestikilpailusta puhuttiin jo pitkän aikaa ennen tapahtumaa ja mummua vannotettiin tulemaan katsomaan.

Mummuakin oikein jännitti, miten juoksussa tulee käymään. Jos tappio tulisi, lapset onneksi unohtavat melkein samantien, oltiinko ensimmäisiä, viimeisiä tai jotain siltäväliltä.
No, tappiota ei tullut, vaan Danin luokka pinkoi sellaisella vaudilla, että muita ei näkynyt mailla halmeilla, ja maaliviiva ylitettiin ensimmäisenä.  Kuvassa Dani pinkoo pakoon muilta minkä ehtii. Varmaan hyvää pohjaa juoksuun oli saanut urheilukoulusta, jossa hän kävi kesällä kerran viikossa.

Oli hauska seurata, kuinka lapset olivat aidosti mukana kannustamassa "omiaan". Kannustusta jaksettiin antaa myös häntäpään tulijoille. Pääasia oli selvästi se, että oli hauskaa!  Ja hauskaa oli, ainakin vanhemmilla, kun sitä touhua katseli; välillä joku ekaluokkalaisista jäi odottelemaan kaveria kesken juoksun tai jos kenkä sattui lentämään jalasta kesken matkan, se palattiin hakemaan ja vasta sitten jatkettiin ;)

Tällainen tapahtuma varmaan auttaa luokan yhteishengen luomisessa näin koulutyön alkuvaiheessa.
Hauskaa oli ainakin kaikilla, eikä taivaaltakaan tullut vettä!