Ihanaa, kun on kaunista ja lämmintä.

Eilen lähdimme "ukon" kanssa länsirannikolle kaunista ilmaa etsimään. Nokialta lähtiessämme näytti kyllä aika pahalta, tummia pilviä oli joka suunnalla. Ajattelimme, että katsotaan kuinka käy, sataako vai paistaako perillä.
Matkalla noukimme sisareni ja hänen miehensä kyytiin ja yhdessä jatkoimme matkaa kohti Uuttakaupunkia.
Taivas oli välillä selkeä ja aurinko paistoi täydeltä terältä, ja välillä taas koko taivas oli mustia pilviä täynnä. Sadetta ei kuitenkaan kuulunut, ja kun pääsimme rannikolle, ilma oli mitä mainioin.

1728707.jpg
Meillä oli eväät pakattuna auton perään ja niitä pysähdyimmekin syömään merenrannan kalliolle.
Miten ne maistuivatkin niin mainioilta!

Jatkoimme matkaa Raumaa kohden kiertäen lenkin Lepäinen - Lyökki - Kuivarauma. Taas kerran kävi niin kuin monasti ennenkin, että aavaa merta ei pahemmin meille vilauteltu. Vaikka kartalta näyttää, että tie menee melkein meren päällä, niin todellisuudessa meri kyllä pysyy metsän takana piilossa.

1728709.jpg
Västäräkki keinui ulapalla poijun päällä sinne tänne.

Raumalla poikkesimme terassille ja kiertelimme hetken vanhaa Raumaa. Ne kadut ja rakennukset ovat aivan ihania, mutta tunnelman pilaa, kun kaduilla on autoja ja muuta tämän päivän juttua.

Mieleen tuli, että olisi mainiota, jos voisi tehdä aikamatkan taaksepäin, vaikka sadan vuoden päähän, kaduilla olisi aivan erilainen meininki.

1728717.jpg
Tämä sammal on poimittu Rauman kadulta. Laattojen alta paljastui meren lahtea.

1728721.jpg
Kuvia ei ihan hirveästi taaskaan tullut napsittua, mutta kiva oli taas olla siskon kanssa reissussa.

1728725.jpg
Yksi ötökkä sentään saatiin kuvaan.

Jätettyämme illalla siskoni miehineen kyydistä, suuntasimme kohti Nokiaa. Uhkaavia pilviä näkyi taivaanrannassa juuri kotona päin. Ei kai taas ala sataa, kun pääsemme kotiin! Ei, pilvet kiersivät kuin kiersivätkin Nokian ja ilma pysyi ihan kivana.

Tänäänkin taas hurjastelimme koko päivän. Olimme Danin ja hänen isänsä (äiti parka joutui olemaan töissä)
kanssa Särkänniemessä.
Kyllä siellä olikin porukkaa, joka paikkaan sai jonottaa. Ja KALLISTA, ennen (markka-aikana) laitteisiin maksoi  markkoina
sen, mitä nyt euroina. Miettikää, 36 markkaa jostain minuutin kahden rykäyksestä, olisiko maksettu! H i r v e ä ä!
Danille ostettiin ranneke (30€), jolla hän pääsi kaikkiin, mutta aikuisille ei ostettu, kun ajattelimme, että mennään vähän vuorotellen pojan kanssa laitteisiin, mihin hän ei yksin halua mennä. Ei vanhempi ihminen pysty tuollaisiin kieputuksiin kovin moneen menemään. Se oli siten ensin kahdeksan euroa alueelle/henkilö ja kuusi euroa aina, kun johonkin menit. Edes lasten eläintarhaan ei enää päässyt sillä aluelipulla, vaan sinnekin piti ostaa lippu erikseen. Kyllä ajatteli perheitä, joilla on kolmekin lasta ja menevät perheen kanssa Särkänniemeen; siinä sitä kympit vaan vilahtelee ohitse.

1728746.jpg
Vauhti päällä koko ajan.

Kuusi tuntia siellä saatiin kulumaan, Dani tietenkin olisi saanut enemmänkin!

Ja tänäänkin oli kaunis ilma koko päivän, on se kumma, kun ei ollenkaan sada =D