Kerronpa yhden esimerkin nokialaisesta paikallislehtikulttuurista:

Tänään oli paikallislehdessä sivullinen kuvia ja tekstiä vuoden 2008 mainittavista nokialaisista urheilutapahtumista ja -urheilijoista.

Jutussa oli kuvia muiden nokialaisseurojen urheilijoista ja heidän "saavutuksistaan", mutta ei sanallakaan mainittu meidän seuramme (yli 100 vuotta vanha seura, jolla jäseniä yli 2000 ja harrastajia yli kymmenessä lajissa) urheilijoitamme, vaikka saavutukset heillä paljon "suuremmat" kuin muilla. Esim. Esko Mikkola on Suomen eturivin keihäänheittäjä, Matti Hämäläinen painin SM-hopeaa aikuisissa ja junioreille tullut Suomen mestaruuksia , junioriuimarimme lähestyvät Suomen huippua, jääkiekossa edustusjoukkue nousi Suomi-sarjaan (kolmanneksi korkein sarjataso Suomessa). Mm. näistä ei mitään mainintaa.

Seurastamme oli mainittuna ainoastaan jalkapalloilijoiden putoaminen sarjatasoa alemmaksi. Naapuriseurasta (eli siitä, jonka kanssa taistellaan jääajoista ym.) oli kyllä kuvan kanssa juttu heidän B-junnuistaan (pelaavat I-divaria ja voittaneet kymmenestä pelistä yhden).

Asiasta vielä huvittavamman tekee se, että jääkiekon edustusjoukkueestamme piti olla juttu joukkueen sarjanoususta samaisessa lehden numerossa, mutta eipä ollut. Oli jätetty pois, olisihan tuo naapuriseuran  "rämpimisjuttu" näyttänyt sen rinnalla naurettavalta vuoden urheilutapahtumalta!

Näin meillä Nokialla näyttää paikallislehti kantansa!Recados e Imagens - Ursinhos - Orkut